DISTRIBUIȚI
Twitter

Un prinţ saudit deţinut într-o vilă sub pază din Riad fără a fi pus oficial sub acuzare a fost transferat într-un „loc secret”, a precizat un deputat european într-o scrisoare consultată miercuri de AFP, potrivit agerpres

Această decizie constituie o escaladare în detenţia de aproape trei ani a prinţului Salman bin Abdulaziz, subliniind provocarea cu care se confruntă regatul în contextul presiunii internaţionale pentru eliberarea sa şi în perspectiva unei examinări a încălcărilor drepturilor omului de către noua administraţie a preşedintelui american Joe Biden.


Citește și : Sri Lanka se pregăteşte să dea piept cu un alt ciclon puternic. Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi!

În ianuarie 2018, prinţul Salman a fost arestat împreună cu tatăl său în cadrul unei vaste campanii de reprimare, deşi el nu părea să reprezinte o ameninţare pentru puternicul prinţ moştenitor Mohammed bin Salman.

Prinţul Salman, format la Universitatea Sorbona din Paris, şi tatăl său au fost menţinuţi la izolare timp de circa un an în închisoarea de înaltă securitate Al-Hair, din apropiere de Riad, apoi într-o vilă sub pază din capitală, susţin două surse care îi sunt apropiate.

Prinţul a fost transferat într-un loc secret în martie, dar a fost readus în mod misterios două luni mai târziu în vilă, care se află sub înaltă supraveghere de securitate, potrivit acestor surse.

Sâmbătă, prinţul şi tatăl său au fost ridicaţi din vilă şi „duşi într-un loc secret”, a scris eurodeputatul Marc Tarabella într-o scrisoare adresată ambasadorului saudit pe lângă Uniunea Europeană.

„Este clar că privarea lor actuală de libertate este arbitrară şi reprezintă o încălcare a obligaţiilor interne şi internaţionale saudite”, se menţionează în această scrisoare trimisă marţi.

Citește și : Michel Barnier: Următoarele zile vor fi DECISIVE pentru un acord comercial cu UK

„Vă îndemn să-i cereţi guvernului saudit să dezvăluie imediat unde se află” prinţul Salman şi tatăl său Abdelaziz bin Salman, a adăugat el.

Autorităţile saudite nu au oferit nicio reacţie publică în acest dosar şi nu au răspuns nici solicitărilor AFP de a comenta informaţiile referitoare la cei doi.