DISTRIBUIȚI
Twitter

Un primar francez a declarat vineri că a primit ameninţări că i se va tăia capul, la doar o săptămână după decapitarea profesorului de istorie Samuel Paty, o crimă care a şocat Franţa, informează dpa, potrivit agerpres.

„Aceste ameninţări trebuie luate în serios”, a avertizat vineri, la BFM TV, Jeremie Breaud, primarul din Bron, localitate situată în apropiere de Lyon.


Citeşte şi: Pandemia de COVID-19 şi corupţia, printre cele mai aprinse teme la ultima dezbatere Trump-Biden

Ministrul de interne Gerald Darmanin şi-a exprimat pe Twitter susţinerea faţă de Breaud, adăugând că edilul va beneficia de protecţia poliţiei.

Breaud a postat pe contul său de Twitter o fotografie cu un graffiti pe un zid din oraş pe care se putea citi „Jeremie Breaud, îţi vom tăia capul”. Poliţia anchetează circumstanţele apariţiei acestor ameninţări.

Citeşte şi: Putin a dispus personal trimiterea lui Alexei Navalnâi în Germania

Samuel Paty, 47 de ani, profesor de istorie şi geografie la Conflans-Sainte-Honorine, localitate situată la 25 de kilometri nord-vest de Paris, a fost decapitat la 16 octombrie de Abdoullakh Anzorov, în vârstă de 18 ani, născut în Rusia, de origine cecenă, pentru că a arătat caricaturi ale profetului Mahomed la începutul lui octombrie în cursul unor lecţii despre libertatea de opinie. Ulterior, ucigaşul profesorului a fost împuşcat mortal de poliţie.