DISTRIBUIȚI
Times of India

Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii Luiz Henrique Mandetta, referitor la un pacient din Sao Paulo (sud-est) care a călătorit recent în Italia, acesta fiind primul caz din America Latină, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Avem un caz confirmat’, a anunţat într-o conferinţă de presă Luiz Henrique Mandetta în legătură cu un bărbat în vârstă de 61 de ani, care a devenit astfel primul caz de contaminare cu coronavirus din America Latină, până acum ferită de epidemia apărută în China.


Citește și : HAOS în China! Pacienţii VINDECAŢI de coronavirus s-au îmbolnăvit din nou

Autorităţile sanitare din Brazilia au informat marţi dimineaţă că au detectat ceea ce ar putea fi primul caz de coronavirus din ţară, însă au precizat că urma să fie efectuată o nouă analiză pentru a se obţine confirmarea definitivă.

Bărbatul a călătorit în Lombardia – epicentrul virusului în Europa – între 9 şi 21 februarie în interes de serviciu, a precizat ministerul într-un comunicat. El a prezentat simptome compatibile cu virusul, inclusiv febră şi durere în gât, potrivit comunicatului, adăugând că măsuri de precauţie standard au fost luate şi bărbatul este bine.

Coronavirusul, care a fost descoperit iniţial în China centrală la sfârşitul lunii decembrie şi a provocat acolo moartea a peste 2.600 de persoane, s-a răspândit în peste 30 de ţări din întreaga lume, inclusiv Italia – unde mai mult de 300 de persoane au fost infectate şi 12 au murit. Focarul a rămas concentrat în nordul ţării, cu marea majoritate a cazurilor înregistrate în Lombardia.

Citește și : Preşedintele Sloveniei îl nominalizează pe Janez Jansa la funcţia de premier