DISTRIBUIȚI
Digi24

Un caz al variantei indiene a COVID-19, responsabilă pentru un focar epidemic în India, a fost depistat în Grecia, au anunţat duminică autorităţile sanitare din această ţară, potrivit AFP, scrie agerpres.    

Organismul naţional de sănătate publică (Eody) a declarat într-un comunicat că „un eşantion pozitiv (…) al variantei dominante în India” a fost detectat „la o femeie străină, de 33 de ani, care locuieşte în Attica şi care făcuse o călătorie în Dubai pe 4 aprilie”.


Citește și : Netanyahu lansează un apel la calm după violenţele din Ierusalim

„Acesta este primul caz al variantei indiene detectat în Grecia”, a declarat pentru AFP o sursă din Ministerul grec al sănătăţii, sub acoperirea anonimatului.

Eody a precizat că atunci când a părăsit Dubaiul, femeia a prezentat un „test PCR negativ”.

Cazul a fost detectat în timpul testării masive efectuate de către serviciile sanitare, a indicat în comunicat Eody.

Femeia prezenta „simptome, însă nu a fost spitalizată.” În prezent, „simptomele au dispărut, iar perioada de carantină s-a încheiat”, se arată în acelaşi comunicat.

Citește și : Premierul Paşinian califică drept o ‘măsură foarte puternică’ recunoaşterea de către SUA a genocidului armean

„Tulpina B.1.617.1 a fost izolată şi provine din Maharashtra, statul indian în care varianta a fost pentru prima dată cunoscută sub acest nume”, precizează comunicatul.

Sistemul de sănătate indian este copleşit de un nou val de infecţii atribuite parţial acestei variante de coronavirus.