DISTRIBUIȚI

Un presupus braconier a murit la sfârşitul săptămânii trecute după ce a fost călcat în picioare de o turmă de elefanţi în timp ce încerca să fugă de rangeri alături de doi complici în faimosul parc Kruger din Africa de Sud, a informat luni Departamentul parcurilor naţionale din această ţară (SanPark), potrivit AFP şi agerpres.

Cadavrul unui bărbat „călcat în picioare” a fost descoperit duminică, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al SanPark, Isaac Phaahla.


Citeşte şi: UE şi SUA vor o soluţie de compromis în Georgia

Sâmbătă, rangerii din acest parc naţional au observat trei posibili braconieri în timp ce patrulau şi au început să-i urmărească.

„Persoana ucisă şi complicii săi fugeau de rangeri când s-au întâlnit cu o turmă de elefanţi aflaţi în sezonul de reproducere”, au explicat autorităţile parcului într-un comunicat.

În timp ce fugeau, bărbaţii au „abandonat un topor şi o geantă cu provizii”, a adăugat SanPark. Potrivit lui Phaahla, suspecţii vânau probabil rinoceri în parcul natural protejat.

Rangerii au reuşit să aresteze un membru al trio-ului. Al treilea suspect, care nu a fost încă prins, a fost rănit la ochi. De asemenea, a fost găsită o puşcă. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Citeşte şi: Ruşii răspund cu aceeaşi monedă şi expulzează 20 de diplomaţi cehi – Black News

Africa de Sud, care găzduieşte circa 80% din populaţia rinoceri a planetei, a constat o scădere a numărului de exemplare ucise pentru al şaselea an consecutiv.

Cu toate acestea braconierii, răspunzând cererii mari de coarne de rinocer din Asia, unde sunt folosite pentru presupusele lor virtuţi, în medicina tradiţională sau ca afrodiziace, îşi continuă raidurile şi atacurile.