DISTRIBUIȚI
TOPSHOT - A firefighter observes the flames while trying to extinguish a fire in Cabanoes near Louzan as wildfires continue to rage in Portugal on October 16, 2017. At least 27 people have died in fires which have ravaged forests in the north and centre of the country over the past 24 hours. / AFP PHOTO / Francisco LEONG (Photo credit should read FRANCISCO LEONG/AFP/Getty Images)

Un pompier a murit şi alţi trei au fost răniţi, sâmbătă, în timp ce interveneau pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie din centrul Portugaliei, au anunţat autorităţile guvernamentale, citate de Reuters. Acesta este primul deces înregistrat în acest an în Portugalia din această cauză, scrie agerpres.

Pompierul care şi-a pierdut viaţa în Serra da Lousa a fost identificat drept Jose Augusto şi era conducătorul echipei sale de pompieri, a indicat Ministerul de Interne din Portugalia într-un comunicat.


Citește și : Zeci de puşcaşi marini americani de la două baze de pe insula Okinawa sunt infectaţi cu coronavirus

Nu sunt cunoscute împrejurările exacte în care s-a produs decesul, a declarat postului portughez de televiziune RTP Luis Antunes, preşedintele consiliului din Lousa, precizând însă că ”vântul intens şi schimbător i-a pus într-o situaţie periculoasă” pe pompieri.

Incendiul s-a declanşat într-o zonă împădurită, situată în districtul Coimbra, în jurul orei locale 18.00 şi a fost controlat aproximativ trei ore mai târziu, a spus Antunes.

Aproximativ două sute de pompieri au fost mobilizaţi pentru stingerea incendiului.

Incendiile de vegetaţie sunt frecvente în timpul verii în Portugalia.

Numeroşi portughezi se tem că vara aceasta va fi dezastruoasă din cauza prognozelor care indică temperaturi maxime record, dar şi a împuţinării resurselor disponibile pentru combaterea incendiilor pe fondul pandemiei de coronavirus, notează Reuters. Pompierii au fost mobilizaţi pentru a ajuta în cadrul răspunsului la virus.

Citește și : Trump: Roger Stone a fost ţinta unei ‘vânători de vrăjitoare’ ilegală

Portugalia continuă să se resimtă după incendiile din iunie şi octombrie 2017, cele mai grave din istoria ţării, care au condus la moartea a 114 persoane.

Ministrul de Interne, Eduardo Cabrita, a declarat în iunie că serviciile de pompieri au fost întărite în mod semnificativ după incendiile din 2017, menţionând o creştere cu 21 de procente a personalului, în ultimii trei ani.