DISTRIBUIȚI
risingsunchatsworth.co.za

Un polonez a fost condamnat la cinci ani de închisoare în Indonezia pentru că s-a întâlnit cu separatişti din Papua, o provincie din estul ţării, a indicat joi o sursă judiciară, citată de AFP, scrie Agerpres.

Jakub Fabian Skrzypski (39 de ani) a fost arestat în august 2018 şi a fost acuzat de tentativă de complot vizând înlăturarea guvernului indonezian şi de contacte cu o grupare separatistă interzisă.


Citește și : Moscova i-a cerut lui Maduro să nu părăsească Venezuela (Lavrov)

”Acuzaţia de trădare a fost dovedită într-o manieră legală şi convingătoare”, a declarat judecătorul Yajid, al districtului Wamena.

Skrzypski a respins acuzaţiile la adresa sa. Avocatul său, Latifah Anum Siregar, a declarat pentru AFP că va face apel. Anterior, parchetul indonezian a cerut o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Procurorii au argumentat că polonezul s-a întâlnit cu responsabili ai Mişcării pentru Papua liberă (OPM), o organizaţie ce include mai multe grupări separatiste, şi că asupra lui au fost descoperite documente şi înregistrări video ce promovează lupta de independenţa pentru Papua.

Jakarta ia foarte în serios problema referitoare la Papua, teatrul unor confruntări sporadice între rebelii separatişti şi armată.

Citește și : Viktor Orban va fi primit de Donald Trump, la Washington