DISTRIBUIȚI

Un poliţist a fost ucis în timpul unei descinderi la o luptă ilegală de cocoşi, pintenul metalic artificial al unuia dintre cocoşi secţionându-i artera femurală, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

Luptele de cocoşi rămân foarte populare în arhipelagul filipinez şi adepţii lor pariază pe rezultatul unei lupte în timpul căreia cele două păsări ce confruntă cu pinteni artificiali din metal tăios.


Citeşte şi: Amy Coney Barrett, aleasa lui Trump, a fost confirmată la Curtea Supremă a SUA

Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentele sportive şi culturale au fost interzise în Filipine pentru a limita orice risc de răspândire a virusului.

Acest accident a avut loc luni în provincia Samarul de Nord, în centrul arhipelagului, când locotenentul Christian Bolok a confiscat cocoşul de luptă în timp ce aduna dovezi împotriva desfăşurării acestui eveniment ilegal. Lama ataşată de pintenul păsării s-a împlântat în coapsa stângă a poliţistului, care a sângerat până a murit, a declarat colonelul Arnel Apud, responsabil al poliţiei din această provincie.

Citeşte şi: Un copil de trei ani a murit chiar de ziua lui jucându-se cu o armă de foc

Trei persoane au fost arestate şi doi cocoşi de luptă au fost confiscaţi, precum şi doi pinteni metalici, în timpul acestei descinderi a poliţiei în oraşul San Jose, a adăugat Apud, subliniind că este „pentru prima dată în cariera lui de 25 de ani când pierde un om din cauza unui pinten al unui cocoş de luptă”.