DISTRIBUIȚI
Getty Images

Un poliţist britanic a fost ucis prin împuşcare, în noaptea de joi spre vineri, într-un centru de detenţie din sudul Londrei, a anunțat vineri poliţia, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Suspectul, un bărbat în vârstă de 23 de ani, a fost rănit prin împuşcare şi spitalizat în stare critică.


Citește și: În plin scandal cu Turcia, Grecia îl primește în vizită pe Mike Pompeo

Niciun agent nu a deschis focul, declară surse din cadrul poliţiei pentru Reuters.

BBC scrie că este posibil ca poliţistul să se fi sinucis.

Incidentul a avut loc către ora locală 2.15 (4.15, ora României), în timp ce un bărbat era plasat în arest prevenitv la Poliţia din cartierul Croydon.

Rănit, poliţistul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a primit îngrijiri la faţa locului şi a fost trasnferat la spital, unde s-a pronunţat decesul.

”Este un eveniment cu adevărat tragic, care l-a costat viaţa pe unul dintre colegii noştri, în cele mai tragice circumstanţe posibil”, a reacţionat şefa Poliţiei din Londra Cressida Dick.

Citește și: Moscova respinge sancțiunile americane impuse Iranului

O anchetă a fost deschisă, iar poliţiştii nu au stabilit încă desfăşurarea faptelor, a precizat ea.

”Sunt bulversată şi întristată să aflu că un agent al Poliţiei Metropolitane a fost ucis în exerciţiul funcţiei”, a reacţionat ministrul britanic de Interne, Priti Patel.

”Este o zi tristă pentru ţara noastră şi o amintire teribilă a pericolului căruia se expun zilnic poliţiştii noştri pentru a ne asigura securitatea”, a adăugat ea.