DISTRIBUIȚI
Digi24

Un politician american născut în România, Ben Toma, a fost ales preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din statul Arizona, potrivit agerpres.   

El a fost ales în această funcţie marţi de către membrii grupului republican din Camera Reprezentanţilor din cadrul celei de-a 56-a legislaturi din statul Arizona rezultate în urma alegerilor de la mijloc de mandat.


Citește și : Șeful Pentagonului insistă asupra ‘contextului’ loviturilor ruse pentru a explica tirul de rachetă din Polonia

Ben Toma a devenit astfel românul cu cea mai înaltă funcţie politică din Statele Unite, după cum a scris pe Facebook ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

Cetăţean american, născut la Cluj -Napoca, Toma este reprezentant republican în Camera Reprezentanţilor din Arizona din anul 2017, iar în actuala 55-a legislatură a ocupat funcţia de lider al majorităţii.

„Este un privilegiu profund să conduc Camera Reprezentanţilor şi grupul majoritar republican”, a declarat preşedintele ales, Ben Toma, care a emigrat în Statele Unite la vârsta de nouă ani, când el şi familia sa au fugit din România, ţară condusă de comunişti, scrie miercuri ziarul Tribuna Românească al românilor americani, editat şi tipărit la Chicago.

Citește și : Zelenski afirmă că racheta căzută în Polonia nu era a Ucrainei: ‘A fost o rachetă rusă!’

„Împreună, ştiu că această Cameră se va ridica pentru a face faţă provocărilor imense ale statului şi vom continua să facilităm libertatea şi oportunităţile pentru fiecare cetăţean din Arizona”, a mai declarat Toma, conform ziarului citat.