DISTRIBUIȚI
WorldProNews

Un pirat somalez care a participat la atacul asupra a două nave comerciale germane, pentru eliberarea cărora s-au plătit 6,5 milioane de dolari, a fost arestat în timp ce încerca să intre în Germania ca refugiat, relatează miercuri agenţia dpa, potrivit Agerpres.

Amprentele sale s-au potrivit cu cele găsite pe cele două nave, Ems River şi Susan K, potrivit procuraturii din oraşul german Osnabrueck.


Citește și : Ministrul de externe venezuelean cere o întâlnire Trump-Maduro

Nava Ems River a fost capturată în decembrie 2010 în largul coastelor statului Oman. Cei opt membri ai echipajului au fost eliberaţi în martie 2011 în schimbul unei răscumpărări în valoare de 3 milioane de dolari.

O lună mai târziu, în aprilie 2011, un alt atac al piraţilor în aceeaşi zonă a vizat nava Susan K, al cărei echipaj a fost ulterior eliberat după plata unei răscumpărări de 3,5 milioane de dolari.

Suspectul somalez, care la vremea atacurilor avea circa 16 ani, ar putea fi pus sub acuzare pentru extorcare, răpire şi atac asupra traficului maritim. El a fost reţinut de autorităţile austriece şi predat celor germane.

Citește și : Summit Trump-Kim: Casa Albă restricţionează accesul presei