DISTRIBUIȚI

O ambarcaţiune înregistrată în Germania a fost reţinută în noaptea de joi spre vineri de marina irlandeză pentru ”presupuse încălcări ale reglementărilor privind pescuitul”, au anunţat Serviciul naval irlandez şi Forţele de apărare irlandeze, potrivit dpa, scrie agerpres.

Ambarcaţiunea interceptată a fost escortată până într-un port de un vas irlandez numit după poetul William Butler Yeats, urmând să fie predată poliţiei.


Citește și : India a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de infecţii cu noul coronavirus

Nava a fost oprită în Oceanul Atlantic la aproximativ 250 mile nautice (463 kilometri) nord-vest de capul Malin, punctul cel mai nordic al insulei Irlanda.

Zona în care a fost reţinută ambarcaţiunea germană este bogată în cod, egrefin, cambulă şi merlan, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Citește și : Trump nu a exclus ‘nimic’ în ceea ce priveşte China

Germania şi Irlanda se supun politicii de pescuit comune a UE, care ”conferă tuturor flotelor de pescuit europene acces la apele şi zonele de pescuit ale UE”, dar include şi reguli precum cotele de capturi.

Separat, Comisia Europeană avertizează că ”operatorii din UE care pescuiesc ilegal oriunde în lume, sub orice pavilion, sunt pasibili de penalităţi substanţiale”.