DISTRIBUIȚI

Poliţia germană a anunţat miercuri că un bărbat în vârstă de 43 de ani care a fost condamnat pentru infracţiuni sexuale multiple este suspect de crimă în cazul micuţei britanice Madeleine McCann, dispărută în timp ce afla în vacanţă cu părinţii în Portugalia în 2007, transmite DPA, potrivit agerpres.

Suspectul execută în prezent o lungă detenţie pentru o altă infracţiune, a comunicat poliţia federală din oraşul Wiesbaden.


Citește și: George Floyd fusese INFECTAT cu coronavirus

În mai 2007, Madeleine McCann, care avea 3 ani la momentul respectiv, a dispărut din apartamentul de vacanţă al familiei din satul portughez Praia da Luz, în timp ce părinţii luau cina într-un restaurant din apropiere.

Cazul a ţinut prima pagină a presei internaţionale şi, la un moment dat, poliţia portugheză i-a considerat suspecţi pe părinţii fetiţei.

Suspectul actual, care a ispăşit mai multe pedepse cu închisoare pentru abuzuri sexuale asupra unor copii, a locuit în regiunea Algarve din sudul Portugaliei între 1995 şi 2007 la intervale regulate, inclusiv timp de mai mulţi ani într-o casă situată între Lagos şi Praia da Luz.

‘Pe baza informaţiilor disponibile aici, el a avut câteva slujbe ocazionale în zona Lagos în acea perioadă, inclusiv una în domeniul cateringului’, precizează poliţia germană.

Potrivit acesteia, există informaţii care indică faptul că, pentru a face rost de bani, bărbatul a comis o serie de infracţiuni, printre care jefuirea unor apartamente de vacanţă.

Citește și: ATAC cu cuțitul într-o școală din China (VIDEO)! 40 de oameni au fost răniți

Poliţia federală germană nu a oferit detalii suplimentare.

După ce au abandonat cazul în 2008, autorităţile portugheze au redeschis ancheta în octombrie 2013 în urma unor noi indicii.

Poliţia britanică, care a fost implicată în acest caz, a cerut să-i fie furnizate mai multe informaţii în legătură cu noul suspect.