DISTRIBUIȚI

Un parlamentar neozeelandez a demisionat marţi pe fondul acuzaţiilor difuzate de mass-media locale conform cărora el a trimis imagini indecente explicite unei tinere femei, informează dpa, potrivit agerpres.

Potrivit unor informaţii apărute în media locale, poliţia neozeelandeză investighează în prezent acuzaţiile care i se aduc lui Andrew Fallon de la Partidul Naţional.


Citeşte şi: Trump reia briefingurile de presă legate de pandemie şi acum crede că purtarea măştii este un ‘gest patriotic’

Potrivit poliţiei, se investighează o plângere „în legătură cu trimiterea unei imagini nedorite” mai devreme în luna iulie, dar în acelaşi timp plângerea nu a întrunit criteriile pentru a fi declanşată o urmărire penală.

„Poliţia poate confirma de asemenea că ni s-au adus azi (marţi) la cunoştinţă alte acuzaţii formulate de lidera Partidului Naţional şi în prezent căutăm mai multe informaţii în legătură cu aceasta”, se mai spune în comunicatul poliţiei neozeelandeze.

Lidera Partidului Naţional, Judith Collins, a declarat marţi dimineaţa pentru mass-media că a fost informată în timpul weekendului de biroul premierului că numele lui Andrew Fallon a fost menţionat într-un presupus incident.

Falloon, 37 de ani, a anunţat luni că nu va mai candida în alegerile programate să aibă loc în septembrie, invocând probleme de sănătate mentală.

Citeşte şi: După discuţii maraton, statele UE au aprobat un plan de relansare istoric

„Am făcut unele greşeli şi îmi cer scuze de la cei care au fost afectaţi”, a spus el într-un comunicat emis luni, fără a oferi alte detalii.

Andrew Falloon a demisionat apoi marţi, cu efect imediat.

Radio New Zealand (RNZ) a informat că acuzaţia iniţială a fost formulată de o tânără de 19 ani şi că alte două femei au venit apoi cu acuzaţii similare, potrivit lui Judith Collins.

Lidera partidului a declarat pentru RNZ înainte de demisia lui Falloon că nu mai are încredere în ce spune el.