DISTRIBUIȚI

Un membru al Parlamentului leton, Juris Jurass, s-a raliat luptelor împotriva forţelor ruse în Ucraina, a anunţat partidul său marţi, informează Reuters, potrivit agerpres.

Jurass, 46 de ani, conduce Comisia parlamentară pentru Afaceri Juridice din Parlamentul Letoniei.


Citeşte şi: Zelenski retrage forţele de menţinere a păcii ucrainene din toată lumea – Black News

Juris Jurass „este în Ucraina. El s-a raliat luptătorilor pentru libertate în Ucraina. Aceasta a fost decizia sa personală şi eu o respect întru totul”, a declarat Janis Bordans, ministrul justiţiei şi preşedinte al Noului Partid Conservator din Letonia, parte a coaliţiei de guvernare.

Bordans a refuzat să ofere mai multe informaţii din raţiuni de securitate.

Citeşte şi: Zelenski face marele anunț: Ucraina nu mai vrea în NATO și e pregătită să negocieze cu Rusia despre Donbas – Black News

Ucraina a anunţat înfiinţarea unei „legiuni internaţionale” pentru cei din alte ţări, iar preşedintele Volodimir Zelenski i-a îndemnat în mod public pe cetăţenii străini să vină să lupte alături de ucraineni, pentru a-şi demonstra sprijinul pentru Ucraina.

Săptămâna trecută, Zelenski a spus că mai mult de 16.000 de cetăţeni străini au răspuns la îndemnul său, fără a specifica câţi dintre aceşti voluntari au sosit în Ucraina.