DISTRIBUIȚI
Openews24

Un palestinian a înjunghiat şi rănit luni doi israelieni, unul dintre ei soldat, lângă o zonă din Ierusalimul de Est unde au avut loc tensiuni şi proteste palestiniene în masă, au anunţat medici, în timp ce poliţia a precizat că agenţii care au intervenit l-au împuşcat pe atacator, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Ministerul palestinian al Sănătăţii a declarat că „analizează starea unui cetăţean care a fost împuşcat în Ierusalim”. Un clip video apărut pe reţelele de socializare îl arată pe atacator întins, nemişcat şi acoperit cu o pătură la o intersecţie.


Citește și : Preşedintele Braziliei, amendat după ce a participat la o ‘baie de mulţime’

Serviciul de ambulanţă israelian Magen David Adom a transmis că doi bărbaţi în jur de 20 de ani au fost răniţi în atac, unul grav şi celălalt uşor.

Incidentul s-a produs în apropierea cartierului Sheikh Jarrah, unde posibila expulzare a familiilor palestiniene a provocat proteste în masă şi a contribuit la declanşarea a 11 zile de lupte între Israel şi militanţii din Gaza.

Unul dintre răniţi este un soldat israelian, a informat armata israeliană. „Soldatul a primit tratament medical la faţa locului şi a fost evacuat spre un spital pentru asistenţă medicală suplimentară”, se arată într-un comunicat.

Înregistrarea video postată pe reţelele sociale îl arăta pe soldat, purtând uniforma forţelor aeriene israeliene, cu un cuţit înfipt în spate, îngenuncheat şi primind tratament de la medici.

Citește și : Jocurile Olimpice din Japonia au loc indiferent de situaţia COVID de la Tokyo

Tensiunile au fost puternice în Sheikh Jarrah şi la Moscheea Al-Aqsa din Oraşul Vechi, unde raidurile poliţiei israeliene din ultimele săptămâni au condus la lansarea de rachete de către islamiştii Hamas aflaţi la putere în Gaza.

O încetare a focului mediată de Egipt între Israel şi Hamas a intrat luni în a patra zi. Secretarul de stat american Antony Blinken urmează să viziteze regiunea în această săptămână pentru discuţii cu liderii israelieni, palestinieni, egipteni şi iordanieni.