DISTRIBUIȚI
REUTERS

sursa foto:  pixabay

Un fost consilier guvernamental care şi-a exprimat intenţia de a pune bazele unei noi formaţiuni politice pentru a bloca ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a declarat vineri că doi importanţi membri ai guvernului condus de Theresa May sunt de acord cu planurile sale, relatează Reuters, potrivit agerpres.

James Chapman, fostul şef de cabinet al ministrului britanic pentru Brexit David Davis şi care anterior a făcut parte din echipa ministrului de finanţe George Osborne, a afirmat că planurile Theresei May privind Brexitul vor scufunda economia britanică.


Citește și: ALERTĂ la Londra. Stația de metrou Oxford Circus a fost ÎNCHISĂ și EVACUATĂ – FOTO/VIDEO

După ce şi-a făcut cunoscută intenţia de a crea o nouă mişcare politică pentru a menţine Marea Britanie în Uniunea Europeană, Chapman a afirmat că politicieni de rang înalt din Partidul Conservator şi cel Laburist l-au contactat.

„Doi membri ai actualului cabinet şi un anumit număr de persoane care au făcut parte înainte din cabinete conservatoare, cabinete mai bune aş putea spune decât cel actual, şi un număr de miniştri din opoziţie s-au aflat de asemenea în contact”, a declarat el pentru BBC.

„Ei nu spun că vor renunţa la partidele lor, însă afirmă că înţeleg că există un decalaj enorm în politica britanică”, a mai spus el.

Citește și: Igor Dodon pleacă să inspecteze o bază militară americană din R. Moldova

Chapman nu a dorit să facă cunoscute numele politicienilor care l-au contactat.

Oponenţii Brexitului afirmă că ieşirea din Uniunea Europeană va submina economia Marii Britanii. Chapman a evocat „Miercurea Neagră”, ziua în 1992 când Marea Britanie a fost forţată sub presiunea pieţei să retragă lira sterlină din Mecanismul European al Cursului de Schimb (ERM).

„Planul pentru un Brexit dur pe care Theresa May îl urmăreşte va conduce la prăbuşirea economiei. Va face ca ‘Miercurea Neagră’ să arate ca un picnic”, a mai spus Chapman. „Şi atunci când se va întâmpla asta, Partidul Conservator nu va mai fi niciodată la putere”, a conchis el.