DISTRIBUIȚI
dpa

Un ofiţer german arestat în octombrie cu privire la deţinerea unui uriaş arsenal de armament, avea de asemenea acasă material radioactiv şi documente clasificate, potrivit unor surse judiciare, relatează AFP , scrie news.ro .

Substanţa radioactivă – stronţiu-90 – a cărei cantitate era necunoscută, a fost descoperită acasă la acest militar din cadrul Bundeswehr, în cursul unei percheziţii, la 12 octombrie, la Aldenhoven (nord-ouest), a declarat vineri AFP Parchetul din Frankfurt, confrmând o informaţie dezvăluită de revista Der Spiegel.


Citește și : R.Moldova intră în STARE de URGENŢĂ! Ruşii au strâns robinetul la gaze

În urma percheziţiei, ofiţerul a fost plasat în detenţie.

Arsenalul descoperit la domiciliul acestuia cuprinde puşti de asalt de tip Kalaşnikov, armament antitanc şi antiaeriene, dar şi muniţie de tanc şi numeroase grenade dezamorsate.

Ministerul german al Apărării a anunţat că acest armament nu provenea din stocurile armatei.

Stonţiul-90 este folosit în medicină şi industrie şi este unul dintre reziduurile degajate la explozia unei arme atomice sau într-un reactor nuclear.

Anchetatorii au mai găsit acasă la acest ofiţer două dosare clasificate ale serviciilor germane de informaţii despre Coreea de Nord, potrivit Der Spiegel, dar şi ”literatură comunistă”.

Bărbatul era un angajat al arrmatei germane într-o unitate specializată în analiza dispozitivelor explozive improvizate.

Citește și : Vaccinul Pfizer are o eficacitate de 90,7% la copii

Reputaţia Bundeswehr a fost pătată în ultmele luni de implicarea mai multor militari şi foşti militari în activităţi ilegale.

Doi foşti militari au fost arestaţi săptămâna aceasta, acuzaţi de faptul că au vrut să înfiinţeze un comando de mercenari cu scopul de a interveni în Yemen.

Suspiciuni cu privire la simpatizarea extremei drepte au condus, de asemenea, la suspendarea unor ofiţeri din diverse unităţi.