DISTRIBUIȚI

Directorul Comisie de Vaccinare din Germania (STIKO), Thomas Mertens, a declarat sâmbătă că se aşteaptă ca ritmul campaniei naţionale de vaccinare să crească semnificativ în aprilie, în contextul frustrărilor legate de ritmul lent de până acum, informează DPA, potrivit agerpres

Mertens a declarat pentru cotidianul Augsburger Allgemeine că înţelege frustrările cetăţenilor, dar că principala problemă este un deficit de vaccinuri.


Citește și : Călătoriile neesenţiale în străinătate, interzise până la 18 aprilie în Belgia

Acesta a mai spus că în al doilea şi al treilea trimestru, va fi disponibil un număr atât de mare de doze, încât centrele de vaccinare nu vor mai reuşi să ţină pasul.

A respins criticile care vizează decizia neimplicării medicilor de familie mai devreme în campanie, spunând că vaccinurile trebuie depozitate la temperaturi destul de scăzute şi administrate conform unor protocoale stricte.

În acelaşi timp, Mertens s-a pronunţat împotriva implicării statului în ceea ce priveşte măsuri suplimentare de relaxare pentru cei care au au fost vaccinaţi, spunând că este un subiect problematic.

Atât Comisia de Vaccinare, cât şi parlamentarii şi Consiliul German pentru Etică s-au pronunţat împotriva obligativităţii vaccinării.

Citește și : Legea electorală promovată de China este ‘un atac direct’ la adresa autonomiei Hong Kong-ului (Washington)

Mertens a mai spus că ar fi inoportun ca guvernul să intervină atunci când este vorba despre concerte sau alte servicii convenite prin contract.

El a subliniat că persoanele care nu au fost vaccinate trebuie să poată în continuare participa la aspecte de bază ale vieţii cum ar fi utilizarea transportului public sau a merge la spital.