DISTRIBUIȚI
MTI

Zoltan Kovacs, secretarul de stat ungar responsabil pentru comunicare şi relaţii internaţionale, a denunţat joi ceea ce el a numit o „vânătoare de vrăjitoare şi o campanie de denigrare” din partea Uniunii Europene împotriva noii legi adoptate de Budapesta ce acordă puteri sporite guvernului pentru a lupta cu epidemia de coronavirus, informează agenţia MTI, scrie agerpres.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, Kovacs a spus că ori de câte ori Ungaria a ales „o cale în contradicţie cu cea a UE” în ultimii zece ani şi şi-a adaptat legile la propriile nevoi, „criticii ei autohtoni şi internaţionali au fost întotdeauna gata să reacţioneze”.


Citește și : Parlamentul European face apel la o atenţie deosebită dezinformării online

Kovacs a calificat drept „scandalos” faptul că Ungaria este „din nou cea arătată cu degetul” tocmai când ţări din Europa de Vest şi de Sud sunt devastate de virus şi lumea asistă la „greşelile” făcute de guvernele lor în gestionarea crizei.

El a respins îngrijorările exprimate de preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen asupra măsurilor de urgenţă luate de Budapesta ca „un exemplu tipic al standardelor politice duble” aplicate Ungariei, susţinând că prim-ministrului Viktor Orban nu i-au fost conferite puteri mai mari prin legea de răspuns la epidemie decât cele de care se bucură preşedintele Franţei pe timp de pace, notează agenţia oficială de presă ungară.

„Cerem tuturor să se concentreze asupra protecţiei”, a spus Kovacs. „Eforturile tuturor sunt necesare atât acasă, cât şi în străinătate”, a notat el.

Citește și : Pandemia de coronavirus a redus prețurile alimentelor pe plan mondial

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a obţinut luni adoptarea unei legi ce îi întăreşte considerabil puterile pe motiv de luptă împotriva pandemiei, aminteşte France Presse.