DISTRIBUIȚI

Un număr record de ruși au intrat în Finlanda pe cale terestră în weekend, potrivit poliției de frontieră , informează mediafax.

Numărul rușilor care au intrat duminică în Finlanda pe la frontiera terestră cu Rusia a fost dublu față de duminica precedentă, a anunțat poliția de frontieră finlandeză.


Citește și : Lavrov atacă SUA de la tribuna ONU: ‘Rusofobia oficială a Occidentului este fără precedent, amploarea ei este grotescă’

Duminică, 8.314 ruși au intrat în Finlanda pe la granița terestră, un număr dublu față de cel înregistrat în săptămâna precedentă, a transmis Matti Pitkäniitty, șeful departamentului de afaceri internaționale al poliției de frontieră, potrivit CNN.

Incluzând cifrele de sâmbătă,16.886 de ruși au intrat în Finlanda, iar cei mai mulți sunt „în tranzit spre alte țări”, a adăugat el. Numărul a crescut după anunțul Kremlinului privind „mobilizarea parțială”.

Finlanda și Rusia au o graniță terestră comună care se întinde pe o lungime de 1.340 de kilometri. În zonă există mai multe puncte de trecere a frontierei.

Citește și : Zelenski s-a declarat şocat de faptul că Israelul nu a oferit sisteme antirachete Kievului – VIDEO