DISTRIBUIȚI

Peste 1.800 de persoane au plonjat duminică în râul Elba în oraşul german Dresda (est) cu prilejul celei de-a 25-a ediţii a evenimentului Elbe Swim, informează DPA, potrivit agerpres.

Înotătorii au parcurs circa 3,5 kilometri de la podul Loschwitz, cunoscut pe plan local şi sub denumirea de Blaues Wunder, în aval înspre Johannstadt Ferry Garden.


Citeşte şi: Adevărul mizerabil este că liderii noștri nu vor să avem energie ieftină – Black News

”Cu exact 1.843 de participanţi, am obţinut un record cu prilejul ediţiei aniversare”, a spus organizatorul Daniel Baumann. Totul a decurs fără incidente, pe o vreme frumoasă de vară. La finalul cursei, toţi participanţii au avut parte de o băutură, un cârnat tradiţional şi un duş.

Elbe Swim a fost organizat pentru prima dată în 1998 ca eveniment desfăşurat o singură dată pentru a demonstra nivelul de curăţenie a râului. Ulterior, manifestarea a devenit un reper permanent în calendarul oraşului Dresda.

Citeşte şi: Ucraina anchetează aproape 26.000 de cazuri de crime de război comise – Black News

Deşi Elba nu are ca destinaţie oficială înotul, această activitate nu este interzisă în apele râului şi este considerată inofensivă pentru persoanele cu o condiţie fizică optimă.