DISTRIBUIȚI
German Culture

Cele două partide care formează alianţa conservatoare din Germania, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin-Socială din Bavaria (CSU), au afirmat că au renunţat la diferendele lor de lungă durată şi au prezentat luni o abordare comună, înaintea alegerilor europarlamentare din luna mai, relatează dpa, potrivit Agerpres.

„Cel mai important mesaj astăzi este că nu ne-am fi putut imagina un eveniment armonios cum ar fi acesta acum cinci ani”, a declarat Markus Soeder, liderul CSU, înaintea unei reuniuni a liderilor de partid la Berlin.


Citește și : Premierul grec Tsipras susţine că avioane de vânătoare turce i-au interceptat elicopterul

Alianţa conservatoare a fost în conflict de mai mulţi ani, în special asupra politicii de imigraţie pe fondul sosirii a peste un milion de refugiaţi în Germania în 2015 şi 2016, mulţi dintre ei trecând frontiera austriacă în Bavaria.

Soeder a spus că multe lucruri s-au schimbat în Europa în ultimii cinci ani, dar el a sugerat, de asemenea, că noua înţelegere se datorează lui Annegret Kramp-Karrenbauer, care a preluat conducerea CDU de la cancelarul Angela Merkel, aceasta din urmă promiţând că nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar. Evoluţiile în CDU au făcut „o nouă abordare comună posibilă”, a spus Soeder.

Cele două partide vor semna luni o platformă comună pentru alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai, care se prezintă ca fiind un scut împotriva populiştilor de stânga şi de dreapta ai spectrului politic.

Citește și : Trump nu are ”nicio problemă” cu publicarea integrală a raportului privind ancheta rusă (Casa Albă)

Soeder a declarat că cele două partide au făcut compromisuri cu privire la problemele importante privind securitatea internă şi politica UE. În acest sens, programul electoral pentru alegerile europene a servit, de asemenea, ca „un nou început pentru activitatea comună a CDU şi CSU „, a spus el.