DISTRIBUIȚI
Takvim

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit cu omologul său saudit Faisal bin Farhan Al Saud vineri în Niger, un nou semn de continuare a îmbunătăţirii relaţiilor dintre ţările lor la doi ani după asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Istanbul, relatează DPA, potrivit agerpres

Cei doi miniştri au avut o „întâlnire sinceră” în timpul desfăşurării Consiliului miniştrilor de externe ai Organizaţiei Cooperării Islamice, potrivit declaraţiei lui Cavusoglu pe Twitter.


Citește și : Phenian, oraşul INTERZIS! Kim Jong Un a dat ordinul în urmă cu puţin timp

„Un parteneriat puternic Turcia-Arabia Saudită va aduce beneficii nu numai ţărilor noastre, dar şi întregii noastre regiuni”, a scris el, distribuind o fotografie cu cei doi şefi ai diplomaţiilor salutându-se.

Relaţiile dintre cele două puteri regionale au ajuns la un nivel scăzut după ce Khashoggi a fost ucis în interiorul consulatului saudit din Istanbul în 2018. Ankara şi Riadul au fost de asemenea în contradicţie cu privire la politicile legate de conflictele libian şi sirian.

Citește și : CIA controla două companii elveţiene de criptare

O încercare oficială de a repara legăturile a venit după un apel telefonic între preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi regele Salman în weekend. Cei doi lideri au convenit asupra menţinerii canalelor de dialog deschise pentru îmbunătăţirea legăturilor şi soluţionarea problemelor, a declarat preşedinţia turcă.

Procurorii turci susţin că Jamal Khashoggi a fost ucis de o echipă de execuţie saudită. Un proces la un tribunal din Istanbul împotriva unor oficiali cheie saudiţi, inclusiv cei apropiaţi de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, se va relua în martie.