DISTRIBUIȚI
Rescue craft arrive on scene after a migrant vessel capsized north of Desecheo Island, Puerto Rico May 12, 2022 in a still image from surveillance aircraft video. United States Coast Guard/Handout via REUTERS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS

Un număr de 14 migranţi proveniţi din ţări ale Africii subsahariene au murit înecaţi şi alţi 54 au fost salvaţi după ce ambarcaţiunea care-i transporta către Europa a naufragiat în noaptea de miercuri spre joi în largul oraşului tunisian Sfax, a anunţat joi garda de coastă tunisiană, potrivit AFP, scrie agerpres

Tunisia, ţară africană aflată la mai puţin de 150 de kilometri de insula italiană Lampedusa, este una dintre ţările de tranzit pentru migranţii africani ce încearcă să ajungă în UE pe ruta mediteraneană..


Citește și : Liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell, a căzut şi a fost internat în spital

Peste 21.000 de migranţi din ţările Africii sub-sahariene se află în prezent în Tunisia, ţară al cărei preşedinte, Kais Saied, a provocat proteste din partea UE şi ONU după ce a declarat că „hoardele” de migranţi ilegali au devenit o sursă de „violenţă şi crime”, iar prezenţa lor în Tunisia face parte dintr-o „acţiune criminală” menită să schimbe compoziţia demografică a ţării sale.

Tunisia este însă şi o ţară de origine, nu doar de tranzit, a migraţiei clandestine către Europa. Potrivit datelor oficiale ale guvernului de la Roma, din cei circa 32.000 de migranţi care anul trecut au debarcat în Italia venind dinspre Tunisia, circa 18.000 erau chiar cetăţeni tunisieni.

Citește și : Rusia nu vede cu ochi buni prelungirea acordului privind exporturile de cereale ucrainene