DISTRIBUIȚI
twitter

Mii de manifestanţi s-au alăturat din nou vineri la Viena mobilizării internaţionale împotriva rasismului, denunţând brutalitatea poliţiei şi moartea afro-americanului George Floyd, relatează AFP, scrie agerpres.

Adunarea a avut loc în faţa ambasadei SUA şi o mulţime, în care se aflau în mare parte tineri, purta pancarte pe care se aflau înscrise sloganuri precum ”schimbarea se apropie” sau ”Viena suntem şi noi”.


Citește și : Bentley va renunţa la 1.000 de angajaţi

Participanţii au fost însă mult mai puţin numeroşi decât cu o zi înainte: joi, o primă manifestaţie a mobilizat 50.000 de oameni, potrivit poliţiei, fiind unul dintre cele mai mari mitinguri organizate în ultimii ani în capitala Austriei.

”Ne aşteptam la 3.000 de oameni şi am găsit la 50.000”, a declarat un responsabil local, Mireille Ngosso, mărturisind că a fost ”foarte surprinsă” de această dinamică.

Austria dezbate rareori brutalitatea poliţiei. Anul trecut, a fost lansată o anchetă privind posibila utilizare a forţei excesive de către mai mulţi poliţişti în timpul arestării unor manifestanţi care protestau împotriva lipsei de acţiune politică faţă de schimbările climatice.

Citește și : NASA plăteşte Rusiei 90 de milioane de dolari pentru transportul unui astronaut în spaţiu