DISTRIBUIȚI
superhaber.tv

Twitter Inc a dezactivat un videoclip de campanie al preşedintelui SUA Donald Trump în memoria lui George Floyd postat pe platforma sa, invocând o plângere privind drepturile de autor, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres.

Clipul, un colaj de fotografii şi înregistrări video ale marşurilor de protest şi cazurilor de violenţă în urma morţii lui Floyd, îl are pe Trump ca vorbitor în fundal.


Citește și: Lego donează 4 milioane de dolari pentru combaterea rasismului

Moartea lui Floyd săptămâna trecută după un incident fatal cu un poliţist a provocat proteste la nivel naţional. Într-o înregistrare video, se poate vedea cum un poliţist alb îşi ţine genunchiul pe gâtul lui Floyd în timp ce acesta se sufocă şi repetă gemând că nu poate respira, înainte de a muri.

Potrivit Twitter, videoclipul de pe contul de campanie al preşedintelui este afectat de politica sa privind drepturile de copyright.

„Răspundem la plângerile valabile privind drepturile de copyright care ne-au fost trimise de proprietarii drepturilor de autor sau reprezentanţii lor autorizaţi”, a declarat un reprezentat al reţelei sociale.

Videoclipul de trei minute şi 45 de secunde încărcat pe canalul de YouTube al lui Trump a fost difuzat pe Twitter la 3 iunie.

Clipul, care este încă pe YouTube, a strâns mai mult de 60.000 de vizionări şi 13.000 de like-uri. Google, platforma mamă de videostreaming, nu a răspuns imediat la o cerere de comentariu.

Citește și: IBIZAGATE: Heinz-Christian Strache spune că a fost DROGAT!

Platforma de social media este supusă unui control atent din partea administraţiei Trump după ce a marcat postări ale lui Trump ca potenţial înşelătoare privind frauda electorală. Twitter a etichetat de asemenea o postare a lui Trump despre protestele din Minneapolis ca „glorificând violenţa”.

Trump a promis să introducă o legislaţie ce ar putea elimina sau slăbi o lege care protejează companiile de social media de răspundere pentru conţinutul postat de utilizatorii lor.