DISTRIBUIȚI
AP

UPDATE: Un cutremur de amploare cu magnitudinea de 7,7 s-a produs vineri în largul insulei indoneziene Sulawesi, la câteva ore după ce un alt seism, de o intensitate mai mică, a avut loc în regiune. Mişcarea telurică a fost urmată de declanşarea unei alerte pentru tsunami, ridicată de autorităţi la scurt timp, potrivit Reuters.

Agenţia de meteorologie din Indonezia a emis o alertă de tsunami pentru locuitorii din provinciile situate în centrul şi vestul Sulawesi, cerându-le rezidenţilor să se refugieze în zonele mai înalte.


Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS) a revizuit magnitudinea celui de-al doilea seism la 7,5 după estimarea iniţială de 7,7.

Ştire iniţială: Un cutremur de amploare cu magnitudinea de 7,7 s-a produs vineri în largul insulei indoneziene Sulawesi, potrivit Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), citat de Reuters, potrivit agerpres.

Un alt cutremur produs tot vineri a provocat moartea unei persoane şi a dus la rănirea altor zece, distrugând de asemenea câteva locuinţe, potrivit autorităţilor.

Citeşte şi: Un avion plin cu pasageri a ajuns în mare după o aterizare ratată – VIDEO 

O serie de cutremure care au avut loc în iulie şi august au ucis aproape 500 de persoane aflate pe insula turistică Lombok, la câteva sute de kilometri sud-vest de Sulawesi.

Indonezia, situată pe Inelul de Foc al Pacificului, este afectată în mod frecvent de seisme.

În 2004, un cutremur major produs în largul insulei Sumatra (nordul Indoneziei) a provocat un tsunami în Oceanul Indian care a făcut 226.000 de victime din 13 ţări, dintre care peste 120.000 în Indonezia.

Citeşte şi: Autorităţile britanice au identificat un al treilea agent rus, implicat în otrăvirea lui Serghei Skripal