DISTRIBUIȚI

Un nou cutremur de 5,7 pe Richter s-a înregistrat miercuri în Venezuela, în aceeaşi regiune în care s-a produs marţi seismul cu magnitudinea de 6,9, fără să fie raportate deocamdată victime sau pagube materiale, informează Fundaţia Venezueleană de Investigaţii Seismologice (Funvisis), citată de EFE, potrivit agerpres.

Funvisis a situat epicentrul noului cutremur la 9 kilometri ‘nord-vest de Yaguaraparo’, regiunea în care s-a produs şi seismul de marţi. Adâncimea mişcării telurice de miercuri a fost calculată la 22,9 kilometri, a precizat Funvisis pe Twitter.


Citește și : Putin consideră „contraproductive” şi „lipsite de sens” sancţiunile americane împotriva Rusiei

Douăzeci de minute mai târziu, ministrul venezuelean de interne, Nestor Reverol, informa pe aceeaşi reţea de socializare că „s-a înregistrat şi o replică de 4,1 grade”, de data aceasta în sudul acestei regiuni, în statul Sucre, la o adâncime de 59,3 kilometri.

‘Evaluăm pagubele din aceste două state unde a fost resimţit cutremurul, deocamdată nu au fost raportate pagube nici incidente regretabile”, a precizat ministrul.

Ministrul de interne informase anterior că seismul înregistrat marţi – a cărui magnitudine a fost recalculată cu senzori mai apropiaţi de epicentru la 6,9 grade, în loc de 7,3 – a produs pagube la unele clădiri şi case. „S-au produs fisuri structurale la unele clădiri”, declarase Nestor Reverol.

Citește și : Putin: Rusia va reacţiona la apariţia unor elemente ale scutului antirachetă la graniţele sale

Ministrul venezuelean precizase că blocul turn Confinanzas, situat în centrul capitalei Caracas, s-a înclinat cu ’25 la sută’ la etajele superioare. În această structură abandonată, cunoscută sub numele de „turnul lui David”, au locuit ilegal, în urmă cu câţiva ani, mai multe familii care au fost evacuate ulterior de guvern.