DISTRIBUIȚI
afp

Un alt caz de Ebola, al doilea în cadrul celui mai recent focar, a fost confirmat în estul Republicii Democrate Congo (RDC), a declarat joi presei locale un reprezentant al autorităţilor sanitare din această ţară, informează Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul RDC a confirmat vineri că un copil în vârstă de trei ani a murit de Ebola pe 6 octombrie, într-un centru medical din Butsili, nu departe de Beni, în provincia Nord-Kivu, unul dintre epicentrele ultimului focar de Ebola care s-a încheiat pe 3 mai 2021. În urma acestui anunţ, Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a anunţat că se află în colaborare cu autorităţile sanitare din RDC, iar personalul său ”este deja la faţa locului pentru a răspunde la cea mai recentă resurgenţă a Ebola” şi pentru ”a sprijini răspunsul din prima linie prin mobilizarea comunităţii, controlul infecţiilor şi activităţi de decontaminare”.


Citeşte şi: Israelul a bombardat Siria! Patru oameni au fost ucişi – Black News

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri noul caz de Ebola din provincia Nord-Kivu. Directorul regional OMS pentru Africa, Matshidiso Moeti, a declarat că organizaţia sprijină autorităţile congoleze în ancheta deschisă după apariţia noului caz.

Douăsprezece persoane au fost infectate, iar şase persoane au murit în cursul ultimei resurgenţe a Ebola, la începutul acestui an, care a durat aproape trei luni, în zonele Biena, Katwa, Musienene şi Butembo din provincia Nord-Kivu.

Citeşte şi: ATAC cu arcul în Norvegia! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Infecţiile cu Ebola provoacă de obicei febră mare şi sângerări interne şi sunt adesea fatale. În 2014 şi 2015, cel mai grav focar de Ebola s-a declanşat în Africa de Vest şi a provocat peste 11.000 de decese.