DISTRIBUIȚI
Al Jazeera

Doi soldaţi egipteni şi şase jihadişti au fost ucişi într-o tentativă de atentat sinucigaş, urmată de ciocniri, în nordul peninsulei egiptene Sinai, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al forţelor armate ale Egiptului, informează AFP. 

Militarii ‘au reuşit să dejoace o operaţiune teroristă ce viza un punct de trecere’, a subliniat colonelul Tamer el-Rifai într-un comunicat postat pe pagina sa oficială de Facebook.


Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat atacul împotriva armatei, într-un comunicat publicat de organul său de propagandă Amaq.

Unul dintre jihadişti purta o centură cu explozivi, însă a fost ucis de forţele armate, a afirmat el, înainte de a preciza că alţi cinci jihadişti au fost ulterior lichidaţi.

Totodată, în timpul aceluiaşi incident au fost ucişi doi soldaţi şi alţi doi jihadişti au fost răniţi.

Începând cu 2013 şi după înlăturarea de la putere a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, forţele de securitate egiptene se confruntă în nordul peninsulei Sinai cu militanţi înarmaţi, dintre care unii sunt afiliaţi SI. Sute de soldaţi şi de poliţişti au fost ucişi.

Luni, alte 18 persoane au fost ucise într-un atac revendicat de asemenea de SI, împotriva unui convoi al poliţiei în nordul peninsulei Sinai.