DISTRIBUIȚI
Twitter

Un nor de fum şi cenuşă emanat de vulcanul Etna a determinat aeroportul din Catania, cel mai important din Sicilia alături de cel din Palermo, să-şi întrerupă traficul luni după-amiaza, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Din cauza activităţii Etnei, spaţiul aerian al aeroportului din Catania este în prezent închis traficului”, a anunţat aeroportul Vincenzo Bellini din Catania pe pagina sa de Facebook. ”Niciun avion nu va putea ateriza sau decola”, a precizat sursa citată.


Citește și : Germania aşteaptă primele vaccinuri Novavax

Vulcanul, care domină estul Siciliei şi în special oraşul-port Catania, a format un fluviu de lavă şi un val de fum şi cenuşă care se întinde pe mai bine de 10 km, potrivit Protecţiei Civile din Sicilia.

Cenuşa a căzut pe drumuri, balcoane şi acoperişuri ale unor clădiri din mai multe centre urbane din regiune, printre care Milo şi Acireale, a precizat sursa citată.

Etna, cu o suprafaţă de 1.250 km2 şi care are o altitudine de 3.357 de metri, este cel mai înalt vulcan activ din Europa, cu erupţii frecvente de aproximativ 500.000 de ani.

Citește și : Ucraina se aşteaptă la noi atacuri cibernetice! Vizate sunt băncile, agenţiile guvernamentale şi sectorul de apărare