DISTRIBUIȚI
AP

Un nou seism puternic, cu magnitudinea de 6,6, s-a produs miercuri în arhipelagul francez Noua Caledonie, fără ca, de data aceasta, să fie emisă alertă de tsunami, aşa cum s-a întâmplat în cazul cutremurului de 7,6, care a avut loc cu câteva ore înainte, au anunţat seismologii, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Potrivit Institutului american de studii geologice (USGS), noul seism a avut loc la ora locală 17:43 (06:43 GMT), la circa 200 de kilometri de insula Maré din sud-estul Noii Caledonii. În primele estimări, magnitudinea seismului a fost stabilită la 7 grade. Centrul seismologic euro-mediteraneean (CSEM) a estimat seismul la 6,7 grade.


Citeşte şi: Cutremur extrem de puternic în Noua Caledonie. Autorităţile au evacuat zonele de coastă

Un puternic seism cu magnitudinea de 7,6 a avut loc miercuri în largul coastei de est a Noii Caledonii, în Pacificul de Sud, la ora 04.18 GMT, urmat de o alertă pentru tsunami şi de ordinul de evacuare a zonelor de coastă. Autorităţile au sfătuit oamenii să se deplaseze la o distanţă de cel puţin 300 de metri de ţărm şi, dacă este posibil, în locuri cu înălţimea de peste 12 metri deasupra nivelul mării, potrivit Reuters.

Alerta de tsunami a fost ridicată la ora locală 18:20, potrivit protecţiei civile, relatează AFP.

Éric Backes, directorul serviciului de protecţie civilă, a declarat că au fost observate valuri cu înălţimea cuprinsă între 1,5 şi 2 metri în insulele Pins şi Maré, precum şi ”mişcări anormale ale mării”.

Citeşte şi: Trump îl ironizează pe Macron pentru că a cedat în faţa ‘vestelor galbene’

„Observaţiile şi măsurătorile de teren au confirmat că intensitatea tsunamiului s-a diminuat semnificativ şi că nu prezintă riscuri majore pentru populaţie”, a anunţat protecţia civilă.

Alerta a durat circa trei ore şi a vizat în special zona de ţărm de pe coasta estică a arhipelagului, Insulele Pins şi Insulele Loialităţii.

Nu au fost înregistrate pagube, nici victime, a precizat protecţia civilă.