DISTRIBUIȚI
Twitter

Poliţia din sudul Angliei l-a acuzat vineri pe un cetăţean britanic în vârstă de 64 de ani de trafic de imigranţi, după ce la bordul iahtului său au fost găsiţi opt cetăţeni albanezi, transmite DPA, potrivit agerpres.

Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii a comunicat că Charles Edward Lynch este acuzat de „facilitarea intrării ilegale în Regatul Unit”. Vasul motorizat a fost interceptat de poliţia de frontieră, iar proprietarul a fost arestat miercuri, în Canalul Mânecii. El transporta şapte adulţi şi un copil.


Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la cea mai mare rafinărie din Siria. Cel puţin un om a murit!

Lynch urma să compară în aceeaşi zi în faţa unei instanţe din Portsmouth.

Operaţiunea vine în continuarea campaniei recente împotriva imigraţiei ilegale peste Canalul Mânecii, la bordul unor ambarcaţiuni mici, care pleacă din Franţa spre Regatul Unit. Guvernele de la Paris şi Londra au convenit luna trecută să dubleze patrulele de pe plajele franceze şi să îşi intensifice eforturile împotriva „bandelor de infractori” implicate în traficul de migranţi.

Citeşte şi: CĂDEREA Zidului Berlinului: 9 noiembrie 1989, ziua care A SCHIMBAT lumea!

Ministrul britanic de interne Priti Patel a promis să facă „tot ce îi stă în putinţă” pentru a opri traversările periculoase ale Canalului Mânecii, care pun în pericol „vieţi vulnerabile”.

Regatul Unit a acordat o atenţie sporită imigraţiei ilegale după descoperirea a 39 de imigranţi vietnamezi morţi într-un camion frigorific, pe 23 octombrie, în apropiere de Londra.