DISTRIBUIȚI

Un adolescent a fost ucis miercuri şi alţi trei au fost răniţi într-un schimb de focuri la un liceu din statul Washington, în nord-vestul SUA, potrivit media locale şi autorităţilor, relatează AFP.

Postul de televiziune KXLY a relatat – în baza declaraţiilor unor elevi – că persoana care a deschis focul este şi el elev al acestei şcoli.


Potrivit postului de televiziune KREM, care îl citează pe un purtător de cuvânt al pompierilor, Brian Schaeffer, un liceean a fost ucis.

Conducerea spitalului Sacred Heart din Spokane a confirmat, la rândul ei, că alţi trei elevi au fost spitalizaţi şi se află în stare stabilă.

Poliţia din Spokane, o localitate situată la cinci ore de mers cu maşina la est de Seattle, a indicat că un suspect a fost arestat.

„Tirul de focuri la liceul Freeman din această dimineaţă ne frânge inimile”, a comentat guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, într-un comunicat.

Incidentul armat a avut loc în jurul orei locale 10:00 (17:00 GMT) la liceul Freeman High din Rockford, lângă Spokane. Şcolile învecinate şi liceul Freeman au fost închise până la intervenţia poliţiei şi a echipelor medicale. Ulterior poliţia din Spokane a indicat pe Twitter că şcolile din districtul Freeman s-au închis din cauza „unor focuri de armă” şi că „mai mulţi agenţi şi personal medical se află la faţa locului”. Poliţiştii au examinat liceul „bucată cu bucată, etaj după etaj”, a adăugat biroul şerifului din micul oraş Spokane pe Twitter.

Elevii intervievaţi de postul local KXLY au declarat că şcoala lor a fost închisă a durat aproximativ treizeci de minute în timpul cărora copiii ş profesorii trebuiau să se ascundă şi să rămână tăcuţi.

Într-o şcoală mică ca Freeman unde „toţi se cunosc”, spune unul din elevi, potrivit căruia presupusul trăgător „nu a făcut niciodată nimănui vreun rău”. El mai spune că acesta avea un diferend cu liceeanul care a fost ucis, dar ca nu este sigur că l-a vizat în mod expres.