DISTRIBUIȚI
Reuters

Trei persoane au fost rănite joi în urma exploziei unui dispozitiv artizanal într-un comisariat de poliţie din nord-estul Chinei, incident în care şi-a pierdut viaţa presupusul autor al atacului, a anunţat Biroul pentru Securitate Publică, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Suspectul a declanşat un dispozitiv explozibil fabricat cu praf de puşcă în sala de recepţie de la primul etaj al secţiei de poliţie, rănind doi agenţi şi o altă persoană în jurul orei locale 13.50 (05.50 GMT), se arată într-un comunicat.


Citește și : SUA au fost izolate în discuţiile din Consiliul de Securitate al ONU dedicate Înălţimilor Golan

„Suspectul a fost ucis”, iar o anchetă a fost deschisă, au adăugat autorităţile, fără a preciza totuşi dacă individul a murit accidental sau a fost neutralizat de forţele de ordine.

Incidentul survine la două luni după o dublă explozie, considerată de origine criminală, survenită la Changchun, o altă metropolă a regiunii situată la 300 de kilometri de Shenyang.

În ultimii ani, China a fost lovită în mai multe rânduri de o serie de explozii de origine criminală, însă atacurile asupra comisariatelor de poliţie rămân relativ rare.

În iulie anul trecut, un bărbat de 25 de ani a reuşit să detoneze un dispozitiv explozibil în apropierea ambasadei SUA la Beijing, în ciuda amplei prezenţe poliţieneşti în acest cartier.

Autorităţile nu au furnizat niciodată explicaţii pentru acest gest.

Xinjiang, regiune uriaşă la marginea occidentală a Chinei, apropiată de Asia Centrală şi numărând o importantă comunitate musulmană în parte ostilă tutelei Beijingului, a fost în ultimii ani scena mai multor atacuri asupra forţelor de ordine.

Citește și : Criza din Venezuela: Guaido face apel la organizarea de noi proteste împotriva lui Maduro

În noiembrie 2015, o „ambuscadă” împotriva forţelor de poliţie a provocat moartea a 16 persoane, dintre care cinci poliţişti şi 11 civili.