DISTRIBUIȚI

O femeie a murit şi trei persoane au fost rănite duminică seara când o maşină a intrat într-un grup de manifestanţi care protestau faţă de moartea unui bărbat de culoare împuşcat de poliţie în Minneapolis, oraşul în care a fost ucis George Floyd, au anunţat luni forţele de ordine, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Şoferul, un bărbat alb, a fost scos din vehiculul său de către protestatari care l-au blocat până la sosirea poliţiei, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare şi unui comunicat al poliţiei. O manifestantă a fost transportată în stare critică la un spital local, unde a decedat. Alte trei persoane au suferit răni uşoare. Este posibil ca şoferul să se fi aflat sub influenţa drogurilor sau a alcoolului în momentul incidentului, potrivit anchetatorilor.


Citește și : Incendii de vegetație în California: Autostrăzile au fost închise și câteva localități au fost evacuate!

Manifestanţii s-au adunat pentru a protesta faţă de moartea lui Winston Smith Jr., un afro-american care a fost împuşcat şi ucis pe 3 iunie în timp ce era oprit de o echipă de şerifi federali.

Potrivit poliţiei, Winston Smith Jr. a fost ucis într-un schimb de focuri, iar în maşina sa au fost găsite o armă şi cartuşe. Totuşi, această versiune este contrazisă de pasagera din maşină care susţine, potrivit avocaţilor ei, că nu era înarmat.

Metropola din nordul ţării se află sub tensiune de la moartea lui George Floyd, la sfârşitul lunii mai 2020, un afro-american care a fost asfixiat sub genunchiul unui poliţist alb în timpul arestării. Uciderea sa a stârnit o revoltă istorică împotriva rasismului şi a violenţei poliţieneşti în Statele Unite.

Citește și: Stoltenberg: China NU este inamicul NATO

Poliţistul Derek Chauvin a fost declarat vinovat de crimă în aprilie şi va fi condamnat pe 25 iunie.

În timpul procesului său, moartea unui tânăr de culoare ucis de un poliţist alb în timpul unui control în trafic într-o suburbie a Minneapolis a contribuit la tensionarea şi mai mult a relaţiilor dintre forţele de poliţie ale oraşului şi comunitatea afro-americană.