DISTRIBUIȚI
The Citizen

Un muncitor a murit în urma arsurilor suferite şi şase au fost foarte grav răniţi într-un incendiu care s-a declanşat într-o uzină chimică din sudul Rusiei, informează vineri agenţiile de presă ruse, cotate de AFP, potrivit agerpres.  

Potrivit primelor estimări, muncitori „insuficient calificaţi” au „încălcat involuntar” regulile de securitate cu prilejul tratării produselor chimice, relatează Interfax.


Citește și : Fostul cardinal american Theodore McCarrick, inculpat pentru agresiune sexuală asupra unui adolescent

Accidentul s-a produs joi seară într-un atelier al uzinei Kamenski, în regiunea Rostov, care furnizează în special armatei ruse, potrivit unui comunicat al acestei companii publice, care face referire la şapte răniţi spitalizaţi.

Incendiul a fost repede adus sub control şi „nicio substanţă nocivă nu a fost emisă în atmosferă”, asigură comunicatul.

Unul dintre răniţi a murit la spitalul din Kamensk-Şatinski în urma arsurilor, au indicat agenţiile de presă TASS şi Interfax, citând „surse informate”.

„Toţi răniţii sunt într-o stare foarte gravă”, a declarat o sursă citată de Interfax.

Contactat de AFP, medicul şef al acestui spital a refuzat să facă orice comentariu.

Citește și : Comisia Europeană cere statelor UE să ajute Lituania în gestionarea valului de mii de migranţi ilegali din Belarus

Aflată la Kamensk-Şatinski, uzina Kamenski fabrică oficial „produse chimice cu destinaţie specială” pentru armata rusă, vizând „întărirea capacităţilor defensive ale ţării”, potrivit site-ului companiei. De asemenea, ea produce o gamă amplă de produse chimice cu destinaţie civilă, precum antigeluri şi carboximetilceluloză.

O comisie de anchetă guvernamentală asupra acestui accident a fost creată, avându-l în fruntea sa pe responsabilul departamentului însărcinat cu arme convenţionale, muniţii şi produse chimice special din cadrul Ministerului rus al Industriei şi Comerţului, Dmitri Kapranov, se mai menţionează în comunicatul uzinei.