DISTRIBUIȚI
Allmedia.News

Un miros puternic de excremente a întrerupt joi o sesiune extrem de aşteptată a parlamentului georgian, deputaţii opoziţiei din această ţară aflată în plină criză politică aruncând cu o substanţă neidentificată în incintă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele parlamentului, Archile Talakvadzé, a acuzat opoziţia că a comis „un atac chimic asupra legislativului”, adăugând că sesiunea plenară a fost întreruptă.


Citește și : Franţa va primi 400 de solicitanţi de azil din Grecia ‘în lunile următoare’

Experţi medico-legişti au luat eşantioane de aer din clădire, conform unor imagini ale televiziunii naţionale georgiene.

Sesiunea plenară a putut fi apoi reluată, fiind însă boicotată de opoziţie.

Parlamentul georgian urma să voteze joi numirea a 14 judecători de la Curtea Supremă, opoziţia spunând că este vorba de „marionete” ale partidului aflat la putere, ‘Visul Georgian’.

Georgia este zguduită în ultimele săptămâni de o profundă criză politică şi de manifestaţii frecvente după refuzul partidului ‘Visul Georgian’ de a vota o reformă electorală promisă anterior.

Citește și : Noua Zeelandă va importa din SUA piele pentru a trata arsurile supravieţuitorilor erupţiei vulcanului Whakaari

La putere din 2012, ‘Visul Georgian’ a asistat la scăderea popularităţii sale, pe fondul stagnării economice şi al temerilor de un recul în privinţa democraţiei în această fostă republică sovietică.