DISTRIBUIȚI
Palestine Monitor

Un minor palestinian împuşcat miercuri de soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată a murit în urma rănilor suferite, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii într-un comunicat, relatează AFP, potrivit agerpres

Ministerul a anunţat că Mohamad al-Alami, în vârstă de 12 ani, a fost ucis în oraşul Beit Omar, aflat la nord-vest de Hebron. El a fost rănit grav la piept în timp ce se afla într-o maşină împreună cu tatăl său, a precizat ministerul, fără a furniza mai multe detalii.


Citește și : Bilanţul inundaţiilor din centrul Chinei creşte la 71 de morţi

Un palestinian de 41 de ani a fost împuşcat mortal marţi seară de un militar israelian la intrarea într-o localitate din Cisiordania ocupată, teatru al înfruntărilor între manifestanţi şi forţele israeliene în ultimele săptămâni, potrivit responsabililor palestinieni.

Sâmbătă, un adolescent palestinian de 17 ani rănit în ajun în timpul unor ciocniri cu soldaţii israelieni a murit la spital în urma rănilor suferite.

Citește și : Navalnîi le cere simpatizanţilor săi să se mobilizeze după blocarea celor 49 de site-uri legate de mişcarea sa

Aceste ciocniri au opus palestinieni care demonstrează împotriva colonizării israeliene şi soldaţi israelieni în Cisiordania ocupată, soldându-se cu 320 de răniţi palestinieni, majoritatea în urma utilizării gazelor lacrimogene, au precizat serviciile de salvare ale Semilunii Roşii palestiniene.

Cisiordania este un teritoriu palestinian ocupat din 1967 de Israel şi toate coloniile israeliene care se află aici sunt considerate ilegale din punctul de vedere al dreptului internaţional, notează AFP. Peste 470.000 de persoane trăiesc astăzi în coloniile israeliene în Cisiordania.