DISTRIBUIȚI
efe

Ministrul venezuelean al industriei şi producţiei naţionale, Tareck El Aisasami (foto), s-a deplasat vineri la Moscova pentru o întâlnire cu un înalt responsabil rus, au relatat agenţiile de presă ruse, citate de France Presse, potrivit agerpres.

Tareck El Aisasami are programată o întâlnire cu Iuri Borisov, vicepremierul rus responsabil de industria militară în guvernul de la Moscova, conform surselor chestionate de agenţiile de presă Interfax şi RIA Novosti.


Citește și: Chiar dacă Trump a anunțat retragerea totală, SUA mențin 200 de soldați în Siria

‘Cooperarea în domeniile comercial, economic, al educaţiei şi tehnologiei va fi de asemenea abordată înainte de reuniunea comisiei interguvernamentale prevăzută pentru luna aprilie’, a declarat o sursă pentru Interfax.

Ministrul rus adjunct de externe Serghei Riabkov a anunţat joi că Rusia şi Venezuela vor avea în curând ‘întâlniri’ la diverse niveluri pentru a discuta despre criza din ţară.

Citește și: Fiii lui El Chapo sunt inculpați și ei pentru trafic de droguri

Moscova, care îşi sprijină aliatul de la Caracas, pe preşedintele Nicolas Maduro, i-a cerut lui Juan Guaido, recunoscut preşedinte interimar de către aproape 50 de ţări, să se aşeze la masa negocierilor pentru rezolvarea crizei.

‘Noi sperăm că autorităţile legitime ale Venezuelei vor face totul pentru a împiedica orice escaladare viitoare a tensiunilor’, a afirmat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.