DISTRIBUIȚI

Nu sunt dovezi privind o intervenţie rusă în referendumul din 2016 cu privire la Brexit, a declarat miercuri ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Ministrul britanic a făcut aceste comentarii după ce marţi a fost publicat un raport al comisiei pentru informaţii şi securitate a parlamentului britanic care afirmă că Rusia a încercat să „intervină” în referendumul din 2014 privind independenţa Scoţiei, iar agenţiile de informaţii ar trebui să facă o evaluare şi privind o potenţială interferenţă rusă în referendumul pentru Brexit.


Citește și: 14 răniți la o înmormântare din Chicago (VIDEO)! Trump spune că-i ‘mai rău ca în Afganistan’!

„Trebuie să existe o dovadă că a fost ceva la mijloc, ceea ce nu există”, a declarat miercuri Shapps pe canalul Sky, întrebat dacă ar fi necesară o anchetă privind o posibilă interferenţă rusă în referendumul privind Uniunea Europeană.

El a adăugat însă că, în opinia sa, „nu este cazul ca serviciile de informaţii să-şi ia ochii de pe minge” şi a subliniat că Londra „nu este locul potrivit pentru spălarea banilor ruşi, după ce potrivit aceluiaşi raport capitala britanică a devenit destinaţia favorită a oligarhilor ruşi, considerată un fel de „laundromat”, adică o spălătorie.

Citește și: Trump dă cărțile pe față: ‘Pandemia se va înrăutăţi, înainte de a se ameliora’

„Este foarte, foarte important ca buna reputaţie a Londrei, a City-ului şi a Regatului Unit în ce priveşte legislaţia împotriva spălării de bani să fie menţinută”, a precizat Shapps, citat de BBC.