DISTRIBUIȚI
abcnews.go.com

Ministrul brazilian al Agriculturii a criticat-o luni pe modelul Gisele Bundchen, după ce aceasta a spus că Brazilia este un agent de defrişare, şi a dezvăluit că o va invita pe renumita braziliancă să devină ambasador al ţării sale, care încearcă să aprovizioneze omenirea cu alimente în timp ce protejează natura, informează Reuters, potrivit agerpres.

Tereza Cristian Dias, ministrul brazilian al Agriculturii, a declarat pe Twitter că Gisele Bundchen va primi această invitaţie în curând, după ce a criticat-o într-un interviu radiofonic.


Citește și : Ţările din estul Mediteranei vor forma o piaţă regională a gazelor naturale

„Îmi pare rău, Gisele Bundchen, ar trebui să fii ambasadorul nostru, să spui că ţara noastră protejează natura, că ţara noastră se află în avangarda conservării naturii şi să nu vii aici spunând lucruri rele despre Brazilia, fără să cunoşti faptele”, a declarat Tereza Cristina Dias pentru un post radiofonic din Sao Paulo, Jovem Pan, luni dimineaţă.

Agentul de presă al lui Gisele Bundchen nu au făcut deocamdată niciun comentariu pe această temă.

Recrutarea celebrului super-model în calitate de trimis special pentru sustenabilitate ar reprezenta un succes major de PR pentru guvernul preşedintelui de dreapta Jair Bolsonaro, care a preluat puterea pe 1 ianuarie, prin includerea în echipa sa a lui Gisele Bundchen, critic fervent al iniţiativelor prin care fostul preşedinte brazilian Michel Temer încerca să slăbească măsurile de protejare a mediului înconjurător.

Gisele Bundchen, care este căsătorită cu un star din fotbalul american, Tom Brady, a avut două dispute cu fostul preşedinte Michel Temer pe reţelele de socializare, cauzate de politici care vizau diminuarea sau eliminarea unor arii protejate din Amazonia. Michel Temer s-a răzgândit în cele din urmă în ambele cazuri şi i-a răspuns celebrului top-model în mod direct, pe Twitter, în una dintre acele situaţii, după ce s-a prelevat de dreptul său de veto pentru a respinge o lege care ar fi redus suprafaţa ocupată de Pădurea Naţională Jamanxim, o arie protejată din pădurea tropicală amazoniană.

Activiştii ecologişti au criticat noul guvern al lui Bolsonaro, avertizând că acesta ar putea să revină asupra legislaţiei care protejează mediul înconjurător.

Citește și : Pompeo: Riadul se angajează ca cei care se fac vinovaţi de uciderea jurnalistului Khashoggi să dea socoteală

Jair Bolsonaro a declarat că doreşte să pună capăt unei „industrii” a amenzilor de mediu, despre care ecologiştii spun că reprezintă un instrument major prin care societatea se asigură că legile sunt respectate. Actualul preşedinte a sugerat, de asemenea, că Brazilia ar putea să părăsească Acordul pentru climă de la Paris.

Mesajul publicat pe Twitter de Tereza Cristina Dias a apărut în contextul unui interviu radiofonic în care ea a citat statistici guvernamentale, potrivit cărora Brazilia a reuşit să îşi conserve aproximativ două treimi din speciile sale native de vegetaţie, o reuşită considerată o dovadă a realizărilor ţării sale în materie de conservare a mediului.