DISTRIBUIȚI
Reuters

Un militar a fost ucis duminică în sudul Venezuelei în cursul unui atac împotriva unui detaşament al armatei, a anunţat Ministerul Apărării, care a acuzat „extremişti” din opoziţie sprijiniţi de preşedintele brazilian Jair Bolsonaro ca fiind autorii acestuia, relatează AFP, potrivit agerpres.

„O unitate militară a fost atacată în sudul ţării de ramuri extremiste ale opoziţiei” care au sustras arme ale soldaţilor, a scris pe Twitter ministrul apărării, generalul Vladimir Padrino.


Citește și : MAJORITATE ABSOLUTĂ pentru Ashraf Ghani în alegerile prezidenţiale din septembrie

El nu a precizat unde a avut loc acest „atac terorist” în care „şi-a pierdut viaţa un membru al armatei”, însă a afirmat că armele, al căror număr nu l-a menţionat, au fost recuperate ulterior.

La rândul său, ministrul comunicaţiilor, Jorge Rodriguez, a afirmat că atacatorii au fost „antrenaţi în tabere paramilitare pe deplin identificate în Columbia”. Ei au primit „sprijin perfid” din partea guvernului preşedintelui de extremă dreaptă al Braziliei, a adăugat demnitarul venezuelean.

Citește și : Donald Trump l-a invitat pe Boris Johnson să întreprindă o vizită la Casa Albă în anul viitor

În urma acestui atac, şase persoane au fost arestate, a continuat Jorge Rodriguez.

Potrivit presei, incidentul a avut loc în regiunea Gran Sabana, una din principalele zone turistice din Venezuela, în statul Bolivar (sud), la frontiera cu Brazilia.