DISTRIBUIȚI
MilitaryLeak

Un soldat suedez a fost rănit mortal în nord ţării, doborât de un vehicul blindat în cursul unui exerciţiu militar internaţional, au anunţat luni forţele armate suedeze, relatează AFP şi DPA, potrivit agrepres.

Autorităţile militare au precizat că un „accident grav” s-a produs în noaptea de duminică spre luni, la marginea oraşului Överkalix.


Citeşte şi: Netanyahu îşi scurtează vizita în SUA după ce Israelul a fost lovit de rachetele palestinienilor – VIDEO 

„O persoană a murit după ce a fost lovită de un Stridsfordon 90 (un vehicul de luptă – n.r.). Nicio altă persoană nu a fost rănită”, au adăugat forţele militare, care au mai precizat că în respectivul loc se aflau doar militari suedezi.

Aproximativ 10.000 de soldaţi suedezi, finlandezi, norvegieni, americani şi britanici participă în prezent la exerciţiile numite ‘Northern Wind’ care au loc până la 27 martie în nordul Suediei şi au ca scop antrenarea trupelor în condiţii de iarnă.

Citeşte şi: Oman îşi deschide porturi şi aeroporturi pentru armata americană

Finlanda şi Suedia nu sunt state membre ale NATO – spre deosebire de Marea Britanie, Norvegia şi SUA. Dar ambele ţări participă la Parteneriatul pentru Pace (PFP) şi la exerciţii comune.