DISTRIBUIȚI
AFP

Un militar al ”Căştilor albastre” din Mali a fost ucis şi alţi patru răniţi, sâmbătă, în explozia unei mine la trecerea convoiului lor în centrul ţării, a anunţat Misiunea ONU în Mali (MINUSMA), potrivit comunicat de presă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Şeful MINUSMA, Mahamat Saleh Annadif, „condamnă cu fermitate atacul laş comis asupra unui convoi al misiunii ONU care a provocat moartea unei ‘căşti albastre’ în urma exploziei unei mine sau a unui dispozitiv exploziv ( IED) pe ruta Douentza-Boni în această dimineaţă”, se arată în comunicat care precizează că un ”bilanţ provizoriu indică faptul că alţi patru militari din cadrul forţei de menţinere a păcii au fost răniţi”.


Citește și : Atacul lansat în apropiere de Ministerul Comunicaţiilor din Kabul a încetat după mai mult de cinci ore de asediu

„Acest atac demonstrează încă o dată că acţiunea MINUSMA îi îndepărtează pe teroriştii care fac tot posibilul să deraieze procesul de pace în Mali”, a apreciat de asemenea Annadif, dând asigurări că „aceştia vor trebui să răspundă pentru faptele lor „.

Victimele atacului, care a avut loc în apropiere de graniţa cu Burkina Faso, fac parte din contingentul egiptean al forţei ONU, a declarat pentru AFP o sursă de securitate apropiată MINUSMA.

Acest atac survine în momentul în care preşedintele Ibrahim Boubacar Keita continuă consultările pentru a desemna un nou prim-ministru, la două zile după demisia guvernului condus de Soumeylou Boubčye Maiga.

Citește și : Zelenski şi Poroşenko se vor înfrunta duminică în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Ucraina