DISTRIBUIȚI
Tek Deeps

Un „meteor neobișnuit de mare” a luminat sudul Norvegiei duminică, generând un spectacol de sunet și lumină pe măsură ce zbura pe cer. Este posibil ca o parte să fi lovit Pământul, probabil nu departe de capitala Oslo, au spus experții, citați de Reuters, informează mediafax.

Rapoartele au început să sosească în jurul orei 1 dimineața, videoclipuri postate pe rețelele de socializare arătând lumina strălucitare deasupra portului Holmestrand, la sud de Oslo.


Citește și : ‘Efect Draghi’: un adevărat boom de rezervări la vaccinare, în Italia

Rețeaua norvegiană Meteor analiza duminică înregistrările video și alte date pentru a încerca să identifice originea și destinația obiectului.

Datele preliminare au sugerat că meteoritul ar putea să fi lovit Pământul într-o zonă împădurită numită Finnemarka, la doar 60 km vest de capitala Oslo, a anunțat rețeaua.

„A fost o nebunie”, a declarat pentru Reuters Morten Bilet, care a văzut și a auzit meteoritul.

Meteoritul a cazut cu 15-20 km pe secundă și a luminat cerul nopții timp de aproximativ cinci până la șase secunde, a spus Bilet. Cerul de vară era întunecat, zilele începând să fie mai scurte de la sfârșitul lunii iunie.

Citește și : SUA condamnă atacurile talibanilor împotriva foştilor translatori afgani

„Ceea ce am avut noaptea trecută a fost o bucată mare de rocă, care călătorea probabil între Marte și Jupiter, unde este centura noastră de asteroizi”, a spus Bilet.

Nu au existat rapoarte de daune, așa cum sa întâmplat în 2013, când un meteorit a străbătut Rusia și a explodat peste Chelyabinsk, a spus Bilet.