DISTRIBUIȚI

Jin, cel mai mare dintre cei şapte membri ai trupei de băieţi BTS, va începe pe 13 decembrie stagiul militar obligatoriu în Coreea de Sud, devenind astfel primul membru al legendarei trupe de K-pop care îşi va servi patria sub drapel aşa cum prevede legislaţia ţării sale, a informat joi presa sud-coreeană, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Toţi bărbaţii din Coreea de Sud cu vârsta sub 30 de ani trebuie să efectueze serviciul militar obligatoriu timp de aproximativ doi ani, în principal din cauza ameninţării reprezentate de Coreea de Nord. Jin, care are 29 de ani şi este cel mai în vârstă dintre cei şapte membri ai grupului BTS, se apropie de termenul limită.


Citeşte şi: Susţinători ai lui Bolsonaro cer extratereştrilor să-i ajute să-l răstoarne pe Lula – Black News

Potrivit agenţiei de ştiri Yonhap, care citează surse militare, el va fi recrutat pe 13 decembrie şi va urma cursurile obligatorii de cinci săptămâni la Yeoncheon, la periferia Seulului, înainte de a fi repartizat într-o „unitate în prima linie”.

Cântăreţul lăsase deja de înţeles, pe reţelele de socializare, că va fi repartizat în „prima linie”, adică probabil în apropierea graniţei cu Coreea de Nord. Vestea i-a şocat pe fanii BTS.

„Mi s-a frânt literalmente inima când am citit că va fi trimis în prima linie”, a scris un utilizator pe Twitter. „De ce linia frontului? De ce ??”.

„Nu pot să nu mă gândesc că îl trimit în cel mai greu şi înfricoşător loc pentru a-l pedepsi”, a scris un altul.

Citeşte şi: El este George Hotz, codificatorul nonconformist căruia Elon Musk i-a cerut să repare Twitter… în 12 săptămâni – Black News

Agenţia care reprezintă BTS, cel mai cunoscut nume de pe scena K-pop, a anunţat în octombrie că cei şapte membri ai grupului îşi vor îndeplini serviciul militar, punând astfel capăt dezbaterilor asupra eventualei scutiri a componenţilor formaţiei de la stagiul militar obligatoriu pe care toţi bărbaţii sud-coreeni trebuie să-l efectueze.

Actualul sistem sud-coreean permite anumite excepţii, în baza unor servicii deosebite aduse ţării. Anumiţi sportivi de top şi artişti din domeniul muzicii clasice au fost excluşi de la satisfacerea stagiului militar obligatoriu în baza acestui regulament, însă artiştii pop nu au beneficiat până acum de o astfel de scutire.