DISTRIBUIȚI

Poliţia spaniolă a anunţat vineri că a arestat un membru al bandei „Panterele Roz”, o reţea internaţională specializată în furturi de bijuterii, care era căutat în Germania pentru comiterea unor delicte cu un prejudiciu total de peste 700.000 de euro, informează AFP, potrivit agerpres.

Dat în urmărire în Germania pentru comiterea unor furturi însoţite de acte de violenţă în 2015 şi 2016, acel bărbat, care este croat, a fost arestat luna trecută la Barcelona, a precizat Poliţia spaniolă într-un comunicat.


Citește și : Mii de refugiaţi afgani se întorc acasă

„În urma acelor furturi, au fost sustrase bijuterii cu o valoare totală de 715.000 de euro şi o sumă în numerar de 1.400 de euro”, au detaliat poliţiştii spanioli.

Structurată în jurul unor membrii care sunt originari din fosta Iugoslavie, banda de răufăcători a fost denumită „Pink Panthers” („Panterele Roz”) de poliţiştii britanici de la Scotland Yard, după furtul unui diamant la Londra în anul 2003.

Bijuteria a fost ascunsă în recipientul unei creme de înfrumuseţare, la fel ca într-o scenă prezentată în unul dintre filmele din seria „Pantera Roz”, regizate de Blake Edwards.

Citește și : SUA limitează expulzările de imigranţi ilegali