DISTRIBUIȚI
Pestre

Un melc fără cochilie a provocat, luna trecută, o pană de curent care a dus la un haos feroviar în Japonia, zeci de trenuri fiind oprite şi 12.000 de pasageri fiind afectaţi de întârzieri, relatează AFP, scrie news.ro .

La 30 mai, s-a oprit curentul pe mai multe linii din sudul Japoniei, operate de Kyushu Railway Company (JR Kyushu).


Citește și : Primarul destituit al Istanbulului se aşteaptă la ‘un rezultat foarte bun’ în alegeri

Compania a fost nevoită să anuleze 26 de trenuri şi multe altele au înregistrat întârzieri, ceea ce a dus la haos în reţeaua feroviară celebră pentru eficienţa sa şi pentru punctualitate.

JR Kyushu a anunţat că a găsit vinovatul pentru pana de curent, acesta fiind un limax care a intrat într-un panou electric din apropierea şinelor.

“Am cercetat aparatul responsabil pentru pana de curent. Iniţial am crezut că a fost o altă problemă, dar de fapt era un limax mort”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Incidentul de la sfârşitul lunii trecute este unul rar. “Se întâmplă deseori ca trenurile să lovească căprioare, dar niciodată n-am mai avut incidente legate de melci”, a precizat purtătorul de cuvânt.

JR Kyushu a verificat toate panourile electrice din zonă pentru a evita un nou incident.

Citește și : Şapte morți după ce o camionetă a intrat în coliziune cu un grup de motociclişti în statul american New Hampshire